Читатели пишат: Родители люпят семки и замърсяват детските площадки в кв. Боян Българанов

„Здравейте, искам да засегна един много голям проблем в нашия хубав град. След посещение миналата седмица на детска площадка в кв. Боян Българанов заедно с моето двегодишно дете, останах буквално ужасена! Майки масово чоплеха семки и земята не се виждаше от шлюпките“. Така започва писмото си до СтрелаБГ младата майка Сезен Манасиева.

В оплакването си тя визира все още недовършената детска площадка, която се намира в непосредствена близост до СУ „Трайко Симеонов“, но няма да излъжем ако кажем, че и останалите подобни обекти в квартала са на същото дередже.

„Кошчетата стоят празни, а около тях е пълно с всякакви боклуци. Имам чувството, че има някаква мода да се люпят семки и да се плюе на площадката. Моето дете взе шлюпки от земята и само благодарение на бързата ми реакция, успях да го спра да не ги сложи в устата си. Към майките, които замърсяват площадката, се обърнах с въпрос: Така ли правите у вас? Не беше никакъв проблем да ги заснема с телефона си, но след като напуснах площадката, започнаха да валят заплашителни смс-и и закани за побой и саморазправа, не само към мен, но и към детето ми“, казва още г-жа Манасиева.

 

По думите й, общината полага усилия и прави нещо полезно за гражданите, но поради безхаберие и ниска култура, построеното бързо се разрушава. „В понеделник ще пусна жалба в полицията. Имам желанието да се срещна с кмета на Шумен Любомир Христов, за да поискам да наложат някакви глоби за замърсяване“, добави потърпевшата.

Създалата се ситуация принудила младата майка почти всеки ден да води двегодишното си дете на детски площадки в други квартали на Шумен, където чистотата и спокойствието са все още на почит.

Подобни

Leave a Comment

two × 1 =