Шампионски титли за Християн Тотев и Пламен Борисов от Европейското по муай тай в Беларус

Съставът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай се завърна с цели пет медала от Европейското първенство по муай тай, което се проведе в седем поредни дни в Минск, Беларус. Последното за годината международно състезание на националите ни приключи с актив от 3 златни и 2 сребърни медала. Това съобщават от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Две от шампионските титли са за състезатели на СК „Шуменска крепост“ – Християн Тотев в кат. до 91 кг и Пламен Борисов в кат. +91 кг. За Християн това бе първа международна изява за 2017 година, след продължително прекъсване заради контузия. Шампионите бяха посрещнати на гарата в Шумен от техните съотборници, роднини и приятели.

На върха на почетната стълбичка се качи и Станислав Вълчев в категория до 60 кг.

Севдалин Славов надигра категорично противниците си в схемата на категория до 63.5 кг., като отстъпи с малко финалния си мач срещу състезател от Русия и се нареди на второ място на почетната стълбичка.

За съжаление, сериозна контузия на коляното получена в предходните срещи попречи на национала ни в кат.до 81 кг. Йордан Янков да се изяви пълноценно във финалния си мач. Травмата доведе до невъзможност състезателят ни да продължи битката и в средата на втория рунд бе наложено прекратяване на срещата, с което и той остана втори в категорията си.
Представянето ни в тазгодишното издание на Европейския шампионат продължава да утвърждава позицията на страната ни в челните места на аматьорския спорт.

За всички наши представители в края на тази седмица в София предстои финалното отборно първенство по муай тай, а наситения с прояви месец декември ще приключи с атрактивна професионална гала на 15-ти декември в зала „Универсиада“ и годишно общо събрание на организацията на 17-ти декември.

 

 

Подобни

Leave a Comment

nine + 10 =