Шестокласници от Шумен сипаха спирт във водата на свой съученик, пратиха го в болница

Инцидентът е станал преди няколко дни в шуменското училище СУ „Сава Доброплодни“.

Въпросното момче от 6-ти клас е било доста проблемно по думи на родители, които са се оплаквали на класния ръководител от тормоз и върху техните деца.

Преди няколко дни, Т. и още един негов съученик издебнали точния момент, когато никой не ги гледа и сипали спирт за горене в шишенцето с минерална вода на друго дете от класа. Пострадалото момче е било откарано в Спешното отделение на МБАЛ-Шумен.

„Момчето вече е добре и е изписано от болницата“, каза за СтрелаБГ д-р П. Загорчев.

Съученици на Т. разказаха, че дори в социалната мрежа имало качени снимки на децата-жертви, които щели да бъдат „следващите“.

Дете, от 5-ти клас разказа пред наш репортер, че също се страхува от въпросният Т.

“Те са няколко момчета, но Т. е доста страшен и никой не смее да му се опъне или да се оплаче, за да не му направи нещо”.

След като инцидентът доби и публичност, от ръководството на училището направиха изявление:

“Във връзка със запитвания от представители на средствата за масова информация за инцидент с ученик от СУ “Сава Доброплодни” – гр. Шумен, станал на 9 март 2018 г., петък, бихме желали да предоставим следната информация:

Между 17:40 и 17:50 часа преди шестия учебен час в петък (след обяд) при медицинското лице в училището е потърсил съдействие с оплакване за неразположение ученик от VI клас. Детето се е оплакало от замъгляване на погледа и след проведен разговор с него и негови съученици е установено, че по-рано същия ден е пило вода, с прибавено в нея неуточнено количество спирт за горене.

Ученикът е дошъл на време за първия учебен час, който е бил по седмично разписание – физическо възпитание и спорт, като учителят е възложил на момчетата от класа занимания с футбол в училищния двор. Част от децата са оставили край футболното игрище и своите бутилки с вода. Двама други шестокласници решават да се пошегуват неумество със своя приятел, като наливат в бутилката му с вода неустановено, малко по думите им, количество спирт за горене, закупен от магазин преди идването на учениците на училище. В междучасието след първия учебен час, момчето, собственик на бутилката е консумирало от водата.

След полученото оплакване незабавно са уведомени ръководството на училището и Регионалното управление на образованието – Шумен и на първо място родителите на детето. 15 минути след постъпването на оплакването на детето е оказана компетентна медицинска помощ в “Спешно отделение” на МБАЛ – Шумен, където е оставено за наблюдение до неделя.

В понеделник са проведени разговори с родителите на децата, участвали в инцидента. Изискана е писмена инфорация от учителя по физическо възпитание и спорт. Предстои случаят да бъде разгледан на заседание на педагогическия съвет на СУ “Сава Доброплодни” – гр. Шумен. Потърпевшото дете вече посещава учебните занимания и няма последствия за здравословното му състояние. Резултатите от проведените разговори и проверката до момента сочат, че в случая не става въпрос за конфликт между децата, а за изключително нелеп, неосъзнат и безотговорен опит за шега”

Остава само въпросът, защо след множеството сигнали за проява на агресия, подадени до класният ръководител на шестокласникът не са взети нужните мерки и се е стигнало до въпросния инцидент, който е наречен изключително нелеп. 

Подобни

Leave a Comment

17 − 15 =