Шефът на ВиК-Шумен хвърли оставката си

Управителят на “Водоснабдяване и канализация – Шумен” инж. Красимир Марков е подал оставката си преди около десетина дена, съобщи за СтрелаБГ самият той.

“Решението ми не е предизвикано от нищо конкретно, става въпрос за натрупване, а и в последно време се засили напрежението, което доведе до оставката ми. Човек просто има нужда да обърне внимание на себе си и на здравето си“

А на въпроса, какъв човек трябва да заеме вашето място, инж. Марков отговори така:

„Надявам се, че който и да е той ще има желание за работа и всичко, което сме започнали да правим ще бъде доведено до край. Трябва да бъде устойчив и с много хъс, защото тук напрежението е наистина много голямо и трябва да се преодоляват всекидневните проблеми, които са доста“.

Въпреки предсрочно прекратения си мандат, инж. Красимир Марков ще остане като един от най-успешните ръководители на дружеството, благодарение на който шуменци ще имат пречиствателна станция за питейната вода. Друго важно и много съществено нещо, което направи инж. Марков за Шумен бе, че обжалва решението на ШОС пред Апелативния съд, ВиК да заплати близо 1 милион лева на немската компания “КМГ холдинг” заради договор, сключен през 2013 г. от тогавашния управител Мариан Ганчев.

От тук нататък остава да видим дали за този пост ще бъден намерен човек, който да притежава нужните качества, квалификации и борбеност, за да устои на предизвикателството ВиК-Шумен.

Подобни

Leave a Comment

four × 1 =