Шуменецът Трифон Илиев спечели сребро от държавното по лека атлетика в София

Трифон Илиев от СКЛА „Шумен“ завоюва сребърен медал в дисциплината 1500 метра от националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години. Състезанието се проведе на закрито в зала „Асикс Арена“ в София. Той финишира с време от 4:07.26 минути.

Първото място безапелационно спечели Мартин Проданов с време 3:57.73 минути.

„Доволен съм от представянето си. Аз отидох за второто място и го постигнах. Започвам да се готвя за държавното първенство през месец юни, което ще се проведе на открито, отново в София“, заяви за СтрелаБГ Трифон Илиев и добави, че за съжаление, след като стадион „П. Волов“ бе обявен за негоден за употреба, Шумен вече не предлага никакви условия за нормална подготовка на състезатели по лека атлетика.

Момчетата и момичетата, които са решили да се занимават активно с бягане, тренират по широките шуменски улици и естествено – на Паметника.

Трифон е все още ученик в ПГ по икономика. Тренира от 2012 година. В сравнително кратката си състезателна кариера е спечелил над 50 медала, сред които са и петте национални титли – четири на 1500 метра и една на 800 метра.

Подобни

Leave a Comment

5 × one =