Шуменец преследва, спря и взе ключовете на пиян шофьор до пристигане на полицията

54-годишен мъж от Шумен бил установен и задържан след шофиране в нетрезво състояние в града благодарение на 38-годишен местен жител.

Малко след 11:30 часа 38-годишен водач на лек автомобил Фолксваген, който шофирал по „Райна Княгиня“ в града се разминал на косъм с водач на лек автомобил Опел „Зафира“ с шуменска регистрация. Направило му впечатление, че водачът на опела криволичи по пътното платно. Последвал автомобила. По ул.“Съединение“ направил няколко рискови маневри, включително навлизане в лентата за насрещно движение. На ул. “Владайско въстание“ успял да го спре. Шуменецът видял, че  мъжът зад волана е във видимо нетрезво състояние. Попречил му да продължи, като му взел ключовете на автомобила.

Подал сигнал на 112, на място веднага пристигнал полицейски екип. Пътните полицаи тествали водач на опела. Отчетени били 2,84 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Автомобилът бил иззет с протокол за доброволно предаване.

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл.343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

4 × 3 =