Шуменската полиция хвана през уикенда четирима пияни шофьори

 

Четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол са установени да шофират в почивните дни в област Шумен, а единият от тях бил и неправоспособен. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен. Около 23:20 часа на 22 юли за проверка във Велики Преслав бил спрян водач на лек автомобил Опел „Вектра“. Автомобилът бил с изтекли транзитни номера. Водачът и собственик, С.С./38г./ от Велики Преслав бил тестван за алкохол. Дрегерът отчел 2, 06 промил. Водачът дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

40-годишен мъж от Нови пазар бил установен да шофира с 2,38 промила алкохол. М.С. бил зад волана на лек автомобил Фолксваген с датски регистрационни табели. Спрян бил за проверка на ул.“Стефан Караджа“ от полицейски патрулен автомобил. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Започнато е бързо производство.

Около 22:20 часа на 23 юли за проверка на ул.“Септемврийско въстание“ в гр. Върбица бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с търговищка регистрация. Б.В./47г./ от Търовище бил тестван за алкохол с дрегер. Отчетени били 1,55 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато незабавно производство.

31-годишен неправоспособен водач бил установен да управлява фирмен автомобил след употреба на алкохол. Около 23 часа на 23 юли на ул.“Милин камък“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с добричка регистрация. П.М. , адресно регистриран във Велики Преслав не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че е неправоспособен. Дрегерът отчел 1,37  промила алкохол. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Започнато е незабавно производство.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

two − one =