Шуменските мажоретки втори в Европа

Момичетата на шуменския СК „Ритмик“ спечелиха сребро на Европейското първенство за мажоретки, което се проведе от 11 до 14 октомври в град Пореч, Република Хърватска. Шуменките, които са в основата и на националния отбор, се състезаваха с близо 1500 участнички от общо 16 държави, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

България беше представена от три отбора от градовете Шумен, Нови пазар и Свиленград. Състезателките  участваха в три категории на европейското първенство – традиционал корпус, параден корпус и ексхибишън корпус.

За пореден път момичетата от Шумен под ръководството на треньорките Мариола Спасова и Снежана Иванова се представиха много убедително. Те затвърдиха челните си позиции в категорията традиционал корпус във възрастовата група до 14 години в изключително силната конкуренция между  шест държави Словеня, Италия, Хърватска, Англия, Чехия и Русия. Отборът на СК „Ритмик” – Шумен, който представи  България, отстъпи единствено на Чехия и зае второ място, като остави зад гърба си силния отбор на Хърватска.

„Новото в това състезание беше участието на Русия, Уелс и Германия с много силни състезатели. Особено се откроява работата на Русия и при  една добра работа биха били сериозна конкуренция“, обясни треньорката Мариола Спасова.

„Беше трудно, но си заслужаваше“, споделиха състезателките и благодариха на своите треньорки за добрата подготовка и куража да побеждават. Вице европейската титла дължим на подкрепата на много хора. Това е награда не само за нашия клуб, а и за целия град, отбеляза колежката й Снежана Иванова.

България кандидатства за домакин на европейското първенство за мажоретки през 2020 г. и амбицията е то да се проведе в Шумен.

Подобни

Leave a Comment

fourteen − 6 =