Шуменските ММА бойци се завръщат с цели седем медала от турнир в Горна Оряховица

Възпитаниците на СК „ММА Шумен“ и в частност на треньора Калоян Колев се завръщат с четири златни, един сребърен и два бронзови медала от Национален ММА турнир в Горна Оряховица. Организатори на събитието са домакините от клуб „Локомотив“, помагат им и местните общински власти.

На ринга в спортна зала „Никола Петров“ си дадоха среща над 40 състезатели от клубове от цялата страна.

Шуменците, които се качиха на върха на почетната стълбичка са: Виктор Иванов в кат. до 70 кг при кадети, Марио Иванов в кат. до 65.5 кг мъжете, Стоил Вълчанов до 70 кг мъже и Георги Момчев в кат. до 77 кг. отново при мъжете. Здравко Димитров завоюва среброто при мъжете в категория до 70 кг., а трети места и бронзови отличия си спечелиха Пламен Начков при юношите до 70 кг и Октай Васви при кадетите до 56 кг.

„Въпреки че състезанието бе много оспорвано, а бойците ни не са в оптималната си форма, смея да твърдя, че представянето им бе повече от добро“, каза пред СтрелаБГ Калоян Колев и добави, че започват активно подготовка за държавно първенство, което е квалификация за европейското по ММА, което ще се проведе през юни в Румъния.

Подобни

Leave a Comment

2 × five =