Шуменските ММА бойци с шест медала от Държавното първенство в София

Състезателите на СК “ММА Шумен” се завърнаха с цели шест медала от Държавното лично-отборно първенство по ММА, което се проведе в София вчера.

Шампионски титли грабнаха трима: Диляна Жекова при кадетки 61 кг, Денислав Красимиров при кадетите до 65.5 кг и Янко Янков при мъжете до 93 кг.

Със сребърни медали се окичиха: Виктор Иванов при юношите на 70 кг и Джан Мигленов при кадети до 48.5 кг., а Пламен Начков при юношите до 77 кг се прибра у дома с бронзово отличие.

Малко не достигна на Иван Илиев да влезе в битка за медалите, отпадайки на четвърт финал.

„Изключително доволен съм от представянето на моите състезатели. Нека се знае, че четирима от тях бяха абсолютни дебютанти на Държавно първенство“, каза за СтрелаБГ треньорът им Калоян Колев. В големия спортен форум участваха 30 клуба по смесени бойни изкуства във всички възрастови групи (12-13, 14-15, 16-17 и 18+ години) от цялата страна.

Шуменският клуб вече има три квоти за Световното първенство, което ще се проведе на 12 ноември 2018 г. в Бахрейн. Честта на страната и на родния град при мъжете ще защитават Здравко Димитров и Янко Янков, а името на третия наш боец засега ще запазим в тайна.

Хубавата новина за шуменските почитатели на бойните спортове е, че на 21 октомври зала „Арена Шумен“ ще приеме два големи форума в един ден – Балканско първенство по ММА за мъже и жени и Европейско за момчета и кадети.

Подобни

Leave a Comment

15 + 3 =