Шуменските надзиратели на протест пред стените на Варненския затвор

Надзиратели от затворите и служители от съдебната охрана от цялата страна излизат на протест през следващата седмица. Служителите в затворите настояват за 20% скок на заплатите им. До сега са получили едва 5% увеличение на възнагражденията. Исканията им включват още подобряване на условията на труд и увеличаване на щата на работещите в затвори, арести и затворнически общежития.

Срещата между министъра на правосъдието Цецка Цачева и представителите на Синдиката на служителите в затворите в България е преминала без резултат. Синдикатите не са доволни от разговорите, които бяха провокирани след като на МВР бяха отпуснати допълнителни 100 милиона лева за заплати, а средства за униформените в МП не бяха предвидени.

Служителите на ареста в Шумен ще подкрепят протеста на колегите си в морската столица, планиран за 29-ти януари от 12 часа пред вратите на Варненския затвор. Това потвърди за СтрелаБГ Николай Тонев, член на УС на Синдиката на служителите в затворите в България.

„Очакваме на протеста да дойдат служители на Варненския затвор, Затворническо общежитие – Варна, Затворническо общежитие – Разделна, Следствен арест – Варна, Арест – Шумен. Чакаме потвърждение от колегите от Каварна и СФСМВР. КТ Подкрепа също застават зад нас“, каза още той.

 

Подобни

Leave a Comment

13 − thirteen =