Шуменските огнеборци гасиха горяща постройка, отпадъци, треви и освободиха куче, затиснато от клон

Служителите на РДПБЗН Шумен са се отзовали през вчерашния ден на сигнали  за пожар в постройка, горящи отпадъци, отстранили са клон, затиснал куче, отстранили са опасни плочи и др. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

В 08:38 часа е получен сигнал за пожар в постройка в село Живково. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. Унищожени са покривна конструкция с площ около 10 квадратни метра и 5 броя бали със слама. Най-вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.

В 08:50 часа е получен сигнал за запалени отпадъци в град Върбица. На място е изпратен екип на УПБЗН Върбица. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен.

В 10:53 е получен сигнал, че на ул. Димитър Герков в град Нови пазар се е счупил клон на дърво, който е паднал върху лек автомобил и затиснал куче. На място са изпратени служители на РСПБЗН Нови пазар, които са освободили кучето и разчистили пътното платно.

В 14:50 часа е получен сигнал за оказване на техническа помощ. Служители на РСПБЗН Шумен са отстранили опасни плочи от сграда на ул. Цар Иван Александър.

В 19:10 часа е получен сигнал за запалени сухи треви в землището на село Панайот Волово. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен.

В 20:35 часа е получен сигнал за оказване съдействие на гражданин за влизане в заключен апартамент на втори етаж в жилищен блок на ул. Стара планина в град Шумен. Служител на РСПБЗН Шумен е влязъл през тераса и отворил входната врата.

Подобни

Leave a Comment

13 − nine =