Шуменските рапиристи обраха медалите на купа “Пловдив”

Рапиристите на двата шуменски клуба – Фехтовална академия „Волов“ и СК по фехтовка „Шумен“ обраха медалите от купа “Пловдив” – втори кръг за Купа България. Състезанието, организирано от домакините от СК „Фехтовка Тракия“ и Българска федерация по фехтовка, се проведе в два дни – 20 и 21 януари.

Изключително силно се представиха състезателките на СК по фехтовка „Шумен“ при кадетките. Сара Младенова завоюва златото, втора е Виктория Михалева, а бронзовият медал остана за Росица Цекова. Тя си подели третото място със състезателката на ФА „Волов“ Александра Тодорова.

При кадетите Калоян Николов от „Шумен“ се качи на върха на почетната стълбичка, а среброто остана за Иван Славчев от „Волов“.

Днес бе състезанието за младежи и девойки. Габриела Колева от СК по фехтовка „Шумен“ се представи много силно и заслужено грабна златото. Втора е Александра Тодорова от ФА „Волов“, а третото място остана за Виктория Михалева от „Шумен“.

При младежите купата вдигна Вичко Николов от ФА „Волов“, а Калоян Николов и Любослав Младенов от СК по фехтовка „Шумен“ са съответно на второ и трето място.

Резултатите от турнира доказват за пореден път доминацията на шуменската рапира на национално ниво.

Подобни

Leave a Comment

five + 10 =