Шуменските рапиристи обраха медалите от турнира за купа “Тракия“ в Пловдив

10 рапиристи от два шуменски клуба – СК по фехтовка „Шумен“ и Фехтовален клуб „Тато“, се включиха в надпреварата за купа „Тракия“ в Пловдив, за момичета и момчета до 11, 13 и 15 години. Шуменци показаха завидно майсторство и успяха да елиминират голяма част от опонентите си.

Под вещото ръководство на треньорите Младен Младенов и Людмил Лечев, СК по фехтовка „Шумен“ замина за Града под тепетата с общо 8 деца.

Георги Младенов завоюва злато при момчета до 11 години и третото място при момчета до 13 години. Едже Авджиоглу се качи на върха на почетната стълбичка при момичета до 13 години. Сара Младенова е първа на момичета до 15 години, а брат и Любослав Младенов взе среброто при момчета до 15 години. Росица Цекова е трета при момичетата до 15 години.

Другият шуменски фехтовален клуб „Тато“, с треньор Моника Вълчева, участва в битките за купа „Тракия“ с две деца. Дебютантката Нелина Атанасова спечели бронзов медал при момичета до 13 години, а Велизар Валентинов игра при момчета до 13 и до 15 години, но не успя да се качи на почетната стълбичка.

Състезателите на „Тато“ са картотекирани към Българската федерация по фехтовка, тъй като клуба все още не е приет във федерацията.

Турнирът в Пловдив не е част от спортния календар на БФФ за спортно-състезателната 2017/2918 година и се проведе паралелно с официалното състезание в Плевен.

 

Подобни

Leave a Comment

nine + seventeen =