Шуменските ротарианци красят корицата на списание “Ротари на Балканите”

Табелка с името “Ротари клуб Шумен” предстои да бъде поставена на Стената на славата на шестнадесетия етаж в Дома на Ротари в Евънстън, Чикаго. Поводът е факта, че Ротари Шумен е вторият български клуб, членовете на който са 100 процента носители на “Пол Харис Фелоу”, съобщават на страницата на клуба.

Според Уикипедия, наградата се дава на лица, допринесли с повече от $ 1000 за годишния програмен фонд Полио Плюс фонд или към програмата за безвъзмездни средства за хуманитарна помощ на фондацията „Ротари“. Отделно от това, Ротари клубовете могат сами да удостояват лауреати на почетната награда „Пол Харис Фелоу“.

Носителите на тази награда получават признание под формата на точки, които те могат да прехвърлят за удостояването и на други. Чрез даренията, направени за фондация “Ротари”, шуменските ротарианци подпомагат активно ваксинацията на милиони деца по света за изпълнение на една от основните цели на организацията – ликвидиране на полиомиелита ( детския паралич) в света.

Бил и Мелинда Гейтс също са се присъединили към инициативата на “Ротари”, като за всеки долар, дарен от ротарианец по света, те предоставят още един долар за ликвидиране на полиомиелита.

Удостояването на всички членове на “Ротари клуб” Шумен с “Пол Харис Фелоу” е поводът, снимката на Шуменския клуб да бъде на корицата на първия брой на списание “Ротари на Балканите”за 2018 година.

 

Подобни

Leave a Comment

two × five =