Шуменските униформени закопчаха след зрелищно преследване извършител на домова кражба

Криминалисти от РУ- Шумен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към областната дирекция  задържаха криминално проявен извършител на домова кражба по време на предприети мероприятия  за противодействие на битовата престъпност.  52-годишният К.К. – Кимито от Варна бил задържан в ранния следобед в петък. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Минути след като извършил кражба от жилище на ул.“ Ген. Скобелев“ в Шумен мъжът бил последван от полицейски екип. След преследване бил спрян от екип на РУ- Нови пазар на разклона за АМ“Хемус“. Кимито се движил с лек автомобил Шевролет „Каптива“ с варненска регистрация. При извършената проверка в автомобила са намерени телевизор “LG”  преносим компютър “Lenovo”, 18-грамов златен накит, около 74 гр. сребърни накити, дамска чанта с други вещи. Изяснено било, че вещите и предметите са противозаконно отнети от апартамент на шести етаж на ул.“Ген. Скобелев“ в Шумен.

В апартамента проникнал след като счупил секретен патрон.  В автомобила са открити и иззети множество инструменти,  между които различни клещи, ключове, отвертки. При последвалия личен обиск в К.К. била намерена сумата от 10 151 лева, от друга регистрирана кражба. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен, а след това с постановление на прокурор е удължена на 72 часа.

К.К.- Кимито има 16 криминалистически регистрации за кражби в цялата страна, срещу него са заведени 39 заявителски материала, осъждан е пет пъти за кражби, като последната му присъда е била през 2016 г. Първата му кражба е регистрирана през 1982 година, когато „проходил“ с противозаконно отнемане на запалки и химикали. През 1990 година е регистрирана първата му кражба от частен дом.  Изяснява се съпричастността му към други домови кражби както на територията на ОДМВР- Шумен, така и в цялата страна.

Работата по документирането на образуваното досъдебно производство  за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 и 4 продължава под надзор на прокурор от районната прокуратура в Шумен.

Подобни

Leave a Comment

three × one =