Шуменските фехтовачи без конкуренция на Държавното първенство в Пловдив

Представителите на двата шуменски клуба – СК по фехтовка “Шумен” и Фехтовална академия “Волов” отново показаха доминацията си на рапира на национално ниво, прибирайки се у дома с медалите от Държавното първенство на рапира за мъже и жени в Пловдив. В събота се играха срещите при мъжете и жените – индивидуално.

Калоян Николов от “Шумен” показа класа и упоритост и заслужено се качи на върха на почетната стълбичка при мъжете. Втори се нареди Вичко Николов от “Волов”. Третото място си поделиха съотборниците му Георги Иванов и Иван Славчев, Мирослав Иванов е пети, а Любослав Младенов от “Шумен” се класира на шестото място в крайното подреждане.

„Много съм доволен от представянето на Коко, въпреки ужасно високите температури в залата. Тази година той стана три пъти държавен шампион – при кадети, при младежи и сега при мъжете. За първи път в моята кариера като треньор мога да се похваля с подобен успех. Това е плод на четиригодишни усилия и упорит труд“, заяви за СтрелаБГ Младен Младенов.

При жените, Габриела Колева от клуб “Шумен”, която е и държавна шампионка при девойките, завоюва сребърното отличие. Съотборничката й Сара Младенова е трета, а Росица Цекова и Даяна Василева успяха да се преборят за място в осмицата. Във втория ден на държавното първенство в Градът под тепетата се проведоха отборните срещи на рапира.

Първото място при мъжете безапелационно завоюва отбора на ФА “Волов” в състав: Вичко Николов, Иван Славчев и близнаците – Георги и Мирослав Иванови. След тях се наредиха вечните им конкуренти от СК по фехтовка “Шумен” в състав: Калоян Николов, Любослав Младенов, Людмил Лечев (който е и треньор в клуба) и Сезгин Шакироглу.

При жените сборния тим на СК по фехтовка “Шумен” в състав: Габриела Колева, Сара Младенова, Росица Цекова и Даяна Василева, успя да стигне до второто място на почетната стълбичка.

На върха при жените-отборно на рапира се качиха представителките на софийския клуб “Ескалибур”. Шуменци се готвят за турнира „Мастърс“ в Бургас след две седмици, който ще изправи един срещу друг най-добрите рапиристи през този сезон.

 

Подобни

Leave a Comment

two + 20 =