Шуменските фехтовачи с много индивидуални и отборни титли от Държавното в Пловдив

Състезателите на шуменските фехтовални клубове – ФА “Волов” и СК по фехтовка “Шумен” обраха медалите от Държавното първенство по рапира за момичета и момчета до 11, 13 и 15 г. в Пловдив.

В индивидуалното класиране при момчетата до 15 г., Любослав Младенов успя да се пребори за второто място, а Виктор Лечев е трети. И двамата са част от СК „Шумен“. Тяхната съотборничка Сара Младенова се качи на върха на почетната стълбичка при момичетата до 15 г., а състезателките на ФА “Волов” – Александра Тодорова и Боряна Кръстева, заеха съответно втората и третата позиция.

 

При момчетата до 13 г., Васил Чепишев от “Волов” се прибра с бронзов медал, а съотборничките му Боряна Кръстева и Александра Чифлигарова са съответно на втора и трето място при момичетата в същата възрастова група. Трета остана и Едже Авджиоглу, която се състезава за СК “Шумен”, но от години живее и тренира в Турция. При най-малките момчета до 11 г., Теодор Тодоров от ФА “Волов” показа силна игра и завоюва сребърния медал, а съотборникът му Росен Великов си раздели третото място с Георги Младенов от СК “Шумен”. Това са класиранията на шуменските фехтовачи в индивидуалните сблъсъци със състезателите от цялата страна.

В отборното класиране при момчета до 15 г., титлата вдигнаха възпитаниците на СК “Шумен” и Младен Младенов. В същата възрастова група при момичетата обаче първи станаха състезателките на ФА “Волов” в състав – Боряна Кръстева, Анет Маринова, Александра Тодорова и София Цонева. Сребърните медали тук останаха за съгражданките им от СК „Шумен“ – Едже Авджиоглу, Сара Младенова и Росица Цекова. Състезателите на ФА “Волов” в състав – Даниел Койнов, Теодор Тодоров и Васил Чепишев си заслужиха среброто при момчета до 13 г., отборно. Бронзовите медали тук останаха за възпитаниците на СК “Шумен”.

Фехтовачките на “Волов” спечелиха отборно първото място до 13 г. Те играха в състав – Моника Димитрова, Боряна Кръстева, Патрисия Чепишева и Александра Чифлигарова. И този път след тях се наредиха представителките на СК по фехтовка “Шумен” – Едже Авджиоглу, Мая Александрова и Ирем Мутлу.

В края на седмицата Шумен приема кръг от Държавно първенство за кадети и кадетки до 17 г. и младежи и девойки до 20 г. Турнирът ще се проведе в залите на Спортен комплекс “Плиска”.

Подобни

Leave a Comment

3 + four =