Шуменският лекоатлет-ветеран Андрей Атанасов с два медала от шампионата в Пловдив

52-годишният Андрей Атанасов от Шумен се завърна с два медала от Националното индивидуално първенство по лека атлетика за ветерани, което се проведе в Пловдив. Нашият съгражданин, който се състезава във възрастова група М50, успя да се качи на върха на почетната стълбичка в дисциплината хвърляне на копие, реализирайки резултат от 33,33 метра.

Ветеранът, който е част от КЛА „Правец-92“, е участвал и в дисциплината скок на дължина, където си завоюва бронзов медал с резултат от 3,29 метра.

„Доволен съм от класиранията си, макар че ми се искаше да участвам в бягането на 5000 метра, но не бях подготвен за там. Започвам тренировки за предстоящото състезание на същата дължина в Горна Оряховица. Въпреки че нямам големи шансове за медал, поради силната конкуренция на много професионалисти, ще ида да си сверя часовника“, каза за СтрелаБГ Андрей Атанасов.

В шампионата в Градът под тепетата участваха 165 състезатели от 9 клуба при жените и 15 при мъжете. Най-възрастният състезател е бил 90-годишният Бай Иван от Панагюрище.

Освен с много успехи в спорта, шуменецът, който иначе работи в НАП доказа, че не са му чужди качества като честност и доблест. В средата на март тази година той намери загубен телефон и го върна на притеснената му собственичка, за което пък получи благодарствено писмо.

Подобни

Leave a Comment

five × five =