Шуменски полицаи задържаха украинец, прегазил 62-годишен мъж близо до ГКПП – Лесово

В резултата на незабавни действия от служители на ОДМВР-Ямбол и със съдействието на колегите им от ОДМВР-Шумен, бе установен и задържан водачът, прегазил 62-годишен мъж на пътя до ГКПП – Лесово и избягал от местопроизшествието. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Сигналът за инцидента постъпи в ОДМВР – Ямбол на 19 ноември, около 4:15 часа. На мястото бе извършен оглед от дежурна оперативна група и образувано досъдебно производство.  Веднага бяха сформирани екипи за проверка на събраните данни, в рамките на предприетите действия бе установен  товарният автомобил, участник в инцидента – „Мерцедес Атрос” с прекачено ремарке. След навременно подадена информация, вчера, около 7:30 часа,  със съдействието на служители от ОДМВР – Шумен, превозното средство е локализирано на територията на област Шумен и задържан шофьорът – 46–годишен  украински гражданин.

На мъжа е повдигнато обвинение за извършеното престъпление и с прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”.

Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол.

 

Подобни

Leave a Comment

sixteen + two =