Шуменци запретнаха ръкави и се включиха в кампанията “Да изчистим България заедно”

Над 600 доброволци от община Шумен, групи от Шуменския университет, филиала на Медицинския университет във Варна, туристическото дружество “Мадарски конник”, природния парк “Шуменско плато”, фирми, учреждения, много граждани и деца се включиха до момента в днешната акция в Шумен.

Почистват се замърсени места в квартални и междублокови пространства, паркове и градинки, около читалищни сгради и пенсионерски клубове, стъпалата към паметника “Създатели на българската държава”, замърсени участъци по платото, на обръщача до комплекс “Шуменско плато – Стъклото”, входно-изходните пътни артерии на града и др.

Към момента най-голяма е активността на жителите от кварталите “Тракия”, “Дивдядово” и Добруджанския квартал.

От фирмата “Автомагистрали – Черно море”  са заявили желание да транспортират безвъзмездно част от събраните в града отпадъци. Акцията по почистването продължава и в следобедните часове на деня.

Хората продължават с организацията, а някои от жителите на града са предпочели да почистят в по-късните следобедни часове.

Има и много граждани, които са се готвили с организацията още от преди седмица. Такива бяха и живущите в някои от многоетажните блокове в кв. “Боян Българанов”. Въпреки ентусиазма на неколцина обаче, имаше и такива, които бяха решили да използват съботния ден за почивка и не се присъединиха към кампанията и съседите си.

Такъв бе случая и в блок 17-ти, където от всички 24 апартамента във входа бяха излезли само 4-ма човека, от които 2 деца. Някои от по-възрастните си обясняват слабата активност с това, че днешните младежи не са възпитани на труд.

От пунктовете, които раздаваха чували и ръкавици обясниха на хората, че събрания боклук трябва да се оставя до най-близко намиращият се контейнер, а извозването му ще започне или от тази вечер или утре сутрин.

 

Подобни

Leave a Comment

thirteen + 5 =