Шуменци изписаха с телата си “Пирин”

Около двайсет души се събраха пред ДКТ „Васил Друмев“ в Шумен, за да изразят несъгласието си с решението на МС от 28.12.2017 г., позволяващо застрояване с писти, лифтове и хотели на 48 % от територията на Национален парк “Пирин”. Протестиращите носеха плакати „Пирин – късмет от новогодишна баница“, „Шумен за Пирин“,  „Пирин ни е свиден“ и „Пирин е красота, емоция, любов, стих, песен и вдъхновение“.

Този път обаче те направиха и своеобразен флашмоб – легнаха върху студения паваж и изписаха с телата си думата „Пирин“, показвайки завидна гъвкавост и стоицизъм!

Шуменци поискаха също оставката на министъра на околната среда Нено Димов, обявяване на реалния собственик на концесионера “Юлен” АД, както и одит на концесията от международен одитор с участието на гражданското общество. Предходният тематичен протест се състоя на 11-ти януари, на входа на Градската градина в Шумен.

Много хора се тълпяха тази вечер в пространството пред театъра. Те обаче не бяха тук да протестират в подкрепа на Национален парк „Пирин“, а за да се насладят на спектакъла „Агенти“ по Дейвид Мамет, който започна в 19 часа.

 

Подобни

Leave a Comment

18 − 12 =