Шуменци ще стъпват върху “Българска черга”

След боядисването на пешеходната зона на бул. „Славянски” в зелено, последва и кърваво червена багра.

Припомняме, че фирма „БАРС” АД  е изпълнител на дейностите по проекта за рехабилитация на центъра на Шумен. Гаранционният срок на цветния асфалт е 15 години.

Технологията, по която е положен този вид асфалт, представлява безцветна асфалтова смес, само че без битум, който е заместен с изкуствена смола и се оцветява в последствие.

Някои от минувачите се пошегуваха, че това сигурно е част от коледната украса на града или от Общината искат гражданите да се чувстват като на червения килим.

Един от възрастните наши съграждани възкликна разочаровано: “Има зелено и червено, остана само да добавят бял цвят и ще газим върху българският трикольор”.

“Решили са да довършат проекта. Независимо дали е хубаво или лошо – ние нямаме правомощия. Искали сме друга визия – като цветове, но ни отказаха. Цветовете са избрани от архитект на фирмата, като до колкото знам идеята е била “Българска черга”. Относно цветовото съотношение, могат да отговорят само от фирмата – дали им се струва красиво или не”,  заяви за СтрелаБГ зам.-кметът по строителство и екология на община Шумен инж. Боян Тодоров.

Подобни

Leave a Comment

fifteen − three =