Шуменчета на урок по Горска педагогика

Как да различаваме различните видове дървета? Кои са иглолистни и кои широколистни? Защо едни стават високи, а други остават ниски? Можем ли да познаем дадено дърво по листата и кората му?

На тези и още много въпроси дадоха отговор днес лесовъдите инж. Веска Стойнева и инж. Рина Димитрова по време на урок по Горска педагогика с деца от Шумен, похвалиха се от Североизточното държавно предприятие.

Малчуганите с удивление открили, че доста тънки фиданки всъщност са на годините на техните родители, а най-дебелите дървета в гората са по-стари от дядовците и бабите им.

Много е трудно да задържиш вниманието на съвременните деца за дълго време, защото те разполагат с всякаква информация и подхождат избирателно към нея. Но ако им разкажеш интересни неща за гората и нейните обитатели под формата на игри и весели задачи, то те се запалват и започват да задават още въпроси.

Това е един от начините да накараме и най-малките шуменчета да обичат гората и да се грижат за нея, смята инж. Рина Димитрова.

Утре уроците продължават, а двете експертки са подготвили още интересни игри за децата, но този път те са свързани с животните и птиците, които обитават българските гори.

Подобни

Leave a Comment

11 − 5 =