Шумен гласува: Изборният ден в област Шумен започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Шумен започна в спокойна обстановка. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 07:00 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Не са регистрирани нарушения на обществения ред , свързани с изборите. Към момента няма информация и данни за прояви, които била застрашили нормалното протичане на изборите.  За реда, сигурността  и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 370 служители.  На разположение в ОДМВР- Шумен са  мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция.  Те ще следят за спокойствието на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред.  Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.  Забранява се използване на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснимане начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

„Български документи за самоличност“  към  ОДМВР- Шумен ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа.  Служители ще окажат съдействия на български граждани, които искат да гласуват, но са с изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Ще им бъдат издавани удостоверения, които ще служат само и единствено да упражнят правото си на глас.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.

Подобни

Leave a Comment

five + thirteen =