Шумен е домакин на семинар по ММА под ръководството на Станислав Недков-Стъки

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки идва в Шумен, за да оглави семинар по смесени бойни изкуства. Организатори на събитието са Спортен клуб „ММА-Шумен“ и Българската федерация по ММА, съобщи треньора на шуменци Калоян Колев.

Станислав Недков е състезател на най-голямата и престижна организация по смесени бойни изкуства в света Ultimate Fighting Championship (UFC). Начело на Българската федерация по ММА застава през 2014 година, а през 2015 година бе избран за ръководител на новоучредената Балканска федерация.

На 27 август 2011 година в Рио де Жанейро, пред 16 000 души, Стъки побеждава бразилеца Луиз Кейн с технически нокаут. Този успех остава в историята като първата UFC победа от българин. На 10 ноември 2012 година Недков се изправя срещу легендарния боец Тиаго Силва. Българинът губи, но срещата се обявява като “несъстояла се”, заради положителна допинг проба на бразилеца.

На 16 февруари 2013 година е дебютът на Станислав в средна категория със срещата си с Том Уотсън. За жалост Недков губи във втори рунд.

Семинарът ще се проведе на 8-ми декември, от 15 часа, в зала „Плиска“. Всички привърженици и любители на спорта са добре дошли. Вход свободен!

Подобни

Leave a Comment

14 − 3 =