Шумен има двама шампиони по ММА от балканското в Гърция

Двама състезатели на СК “ММА” – Шумен се прибраха с титли от Балканското първенство по ММА, което се проведе в Серес, Гърция. Това съобщи треньорът им Калоян Колев. Марио Иванов при мъжете до 65 кг. е победил на полуфинала албанец, а във финалната среща със съмбишън (удушаване) е отказал състезател на домакините, окичвайки се със златния медал.

Александър Стефанов при кадетите до 65.5 кг е на финала е надделял над сънародник – представител на силния тим на Локомотив Горна Оряховица.

Другият шуменски състезател на балканското – Виктор Иванов при юношите до 70 кг. е отстъпил в последната си среща на боец от Стара Загора, спечелвайки си среброто. И тримата шуменци са дебютанти на международния спортен форум.

„Мога да кажа, че съм много доволен от представянето на моите момчета. Вече водим подготовката си по друг начин, разполагаме и с клетка за ММА. Определено нивото ни се вдига“, заяви Калоян Колев и добави, че вече гледа единствено към Европейското първенство през юни. Двама шуменци ще се впуснат в битките на големия форум – Здравко Димитров и Янко Янков. На 28 май отиват на подготвителен двуседмичен лагер в Банско, а седмица преди европейското ще бъдат отново в Шумен, за да влязат в категория и да се настроят психически за тежките битки на ринга.

Иначе, националният ни отбор по ММА за шести път завоюва балканската купа в отборното класиране със спечелени общо 16 златни, 14 сребърни и 2 бронзови медала.

Подобни

Leave a Comment

15 − twelve =