Шумен се включва в международната седмица на движението “MOVEweek 2018″

Общински младежки съвет – Шумен организира различни събития, които имат за цел да мотивират и ангажират жителите на град Шумен да живеят по-здравословно и да се движат повече.

MOVE Week е една от най-мащабните инициативи за физическата активност, като в нея се включва общини, спортни клубове, НПО и доброволци. Чрез събитията, част от MOVE Week гражданите имат възможност да опитат различни видове спорт и физическа активност (походи, танци, йога, бойни изкуства, фитнес тренировки и т.н.), за да изберат най-подходящата за своите нужди.

Главната идея е да се приканят хората да обърнат повече внимание на това дали живеят здравословен живот и да се заинтересуват повече към движението и правилното хранене.

Събития, с които ще се включи Шумен са:

 

  • Сряда 30 май – Ден на скейта! Начало 18:30ч., Студентски парк. Всички скейтъри са поканени, за да покажат уменията си и да послушат хубава музика! Очакват ви много изненади и награди.
  • четвъртък, 31 май – Ден за танци! Начало 18:30ч. пред театъра. Открити уроци по всички стилове, с участието на популярни шуменски групи! Участници ще бъдат танцовите състави от “Танцувалня”, Emotion и Ассеssion Crew.
  • Петък, 01.06 май – “Работилница за скокове”- 18:30ч. Място – парк “Студентски”
  • Събота, 2 юни, Начало: 9.00ч. /пред Младежки дом – Шумен/— “Открита тренировка на Паметника” – Идеята е участниците да се пораздвижат, да се запознаят с нови хора и преди всичко да се забавляват, при това напълно безплатно и на открито.

Подобни

Leave a Comment

nine − 4 =