Конкурсът ”Гласовете на детската мелодия” пуска котва в Шумен

Националният фестивал ”Детска мелодия на годината” избра град Шумен  за домакин на новия конкурс за изпълнение на детски песни ”Гласовете на детската мелодия” 2018. Конкурсът ще се проведе  на 19-20 октомври в зала „Арена –Шумен”, под патронажа на кмета Любомир Христов.

В него ще вземат участие най-добрите солови изпълнители и вокални групи /до 14 годишна възраст/ от цяла България, които бяха избрани от национално прослушване, проведено  в 12 областни града. Националното прослушване за „Детска мелодия на годината” започна от гр. Шумен, вдъхновено от химна на града „Оттука започва България!“

Осем шуменски деца ще участват в конкурса ”Гласовете на детската мелодия”, а Виктория Пощарова и Патриция Преславска бяха избрани в изпълнителските състави на 2 от финалните 14 песни на „Детска мелодия на годината” – „Аз съм българче” и „Опит”.

В Галаконцерта на 20-ти октомври, освен наградените индивидуални изпълнители  и вокални групи в две възрастови категории, ще вземат участие  и най- талантливите шуменски деца -танцьори , балетисти, музиканти и др.

Изпълнителите на финалните 14 песни от националния фестивал”Детска мелодия на годината” ще ги изпълнят за пръв път на живо пред шуменската публика.

В двата конкурсни дни на „Гласовете на детската мелодия”, 2018г. ще участват над  200 деца. Те ще пристигнат в Шумен със своите родители и вокални педагози и ще  имат чудесната възможност да разгледат града и да посетят забележителностите в региона.

 

Подобни

Leave a Comment

twelve + 13 =