Ще открадне ли Венков темата за водата от Драев?

Популизмът е термин с латински произход – политическа позиция или стил в реториката, адресирани към широки слоеве в обществото. Популизмът е и начин за политическо поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост за нуждите на суверена (създаване на лъжлива представа за бързо и лесно решение на обществените проблеми).

Това е прякото тълковно значение на думата, но в него може много ясно да се открият и доста от фигурите, борещи се за политическо влияние в Шумен.

Един от най-ярките примери за това е вече загубилият кандидат за кмет Добромир Драев, но оказа се, че този вид „загрижено“ поведение е заразно.

Да се възползва от темата за водата в Шумен реши и претендентът на БСП в Шумен Венцислав Венков. Явно всеки, решил да си проправи път „нагоре“  си мисли, че всяването на смут и паника у скъпия гласоподавател е правилен ход.

Въпросът тук е друг! След като г-н Венков прекара  4 спокойни години в последния общински съвет, колко пъти за това време той повдигната водната тема?!

Отговорът – НИТО ВЕДНЪЖ!

Но сега, след като Драев изпадна от картинката и изпусна кокала, който предъвква по времето на цялата си кампания, Венков също реши да се пробва. Каква изненада!

Та така, драги ми читателю, не е лесно да се превърнеш в популист след 4 години сън в сесийна зала.

Подобни

Leave a Comment

4 × four =