Язовир „Тича“ прелива от преливника, повод за притеснения обаче няма

Язовир „Тича“ прелива от преливника с 2 куб. метра в секунда. Това обаче няма да създаде проблеми. Река Камчия има добра проводимост и може да поеме водните маси, заяви за СтрелаБГ Христо Николов, управител на „Напоителни системи“ – Шумен.

Вчера премиерът Борисов изпрати на язовира двама министри – Нено Димов и Румен Порожанов, които трябваше да инспектират състоянието и евентуалната опасност, която може да възникне за населението, вследствие на обилното снеготопене. Те установиха, че ситуацията е под контрол! Кметовете на населените места са предупредени за вероятността „Тича“ да прелее.

На място вчера бе и Снежина Динева, която е изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД. По думите й средната запълняемост на всичките 189 язовира, стопанисвани от дружеството, е 57 %. „Осигурили сме проводимост на речните корита и сме ги почистили. Хората в близките населени места могат да бъдат спокойни“, категорична бе Динева.

Тя се похвали, че откакто е начело на „Напоителни системи“, благодарение на финансовата дисциплина, дружеството е тръгнало в правилна посока и регистрира положителен резултат.

Подобни

Leave a Comment

19 + fifteen =