Ясни са победителите в конкурса „Коледа и Нова година“, организиран от Община Шумен

666 деца и ученици се включиха в обявения от Община Шумен конкурс за рисунка на тема “Коледа и Нова година”. Комисия от шуменски художници – Ростислава Тодорова, Красимир Арсов, Бранимира Тодорова, Валерий Желязков, Благомир Папазов, Деян Ефтимов, Александър Величков, Свилен Земеделски, Бехчет Данаджъ и Румен Богданов, излъчи най-добрите творби. 317 рисунки бяха получени във втора възрастова група, 227 са рисунките на деца от детските градини, а ученици от пети до осми клас са участвали в конкурса със 122 рисунки. Това съобщават от общинската администрация.

Победител в първата възрастова група е Мариана Борисова Банкова. Тя е на шест години и се обучава в Арт-школа “Чифлигарови”. С първа награда във втората възрастова група е отличена рисунката на Николия Петрова Петрова от III а клас на Трето ОУ „Димитър Благоев“.

Най-добрата творба в третата възрастова група е на Камелия Руменова Рачева от VI б клас на СУ „Сава Доброплодни“.

Отличените с първа награда произведения в трите групи ще бъдат отпечатани като поздравителни коледно-новогодишни картички от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип. Рисунката на шестгодишната Габриела Ивелинова Косева от Арт-школа “Чифлигарови” ще бъде отпечатана на рекламните материали за коледно-новогодишните празници в Шумен. Рисунките на победителите в конкурса и подбрани от журито творби ще бъдат подредени в изложба във фоайето на Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”. Авторите на отличените творби ще бъдат наградени на специална церемония на 4-ти декември от 11.00 часа.

Подобни

Leave a Comment

twenty − 8 =