Ясни са победителите в онлайн конкурса за детска рисунка

Определиха най-добрите сред повече от 500 творби, изпратени за участие в онлайн конкурса на Община Шумен за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година. Жури с председател доц. Ростислава Тодорова от Шуменския университет и членове художниците Валентин Кулев, Петьо Дамянов, литературният критик Иван Карадочев и Елена Димчева от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в общината класира участниците.

В първата възрастова група за деца на 5 и 6 години победител е Кристиян Костадинов на 6 години, читалище „Просвета 1927“ в Бургас. На второ място е класирана рисунката на Виктория Крайчева на 6 години, възпитаничка на Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ в Шумен. На трето място е Карина Георгиева на 5 години, ДГ „Славейче“ в село Лесново, община Елин Пелин.

Във втората възрастова група за ученици от 1 до 4 клас с първа награда е отличена Мариана Бянкова на 9 години от Арт школа „Чифлигарови“ в Шумен. Втора награда печели София Людмилова на 8 години, възпитаничка на ОДК „Св. Иван Рилски“, гр. Казанлък. На трета позиция в тази възрастова група е класирана творбата на Георги Георгиев, ученик във втори клас от ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас.

Победителка в третата възрастова група за ученици от 5 до 8 клас е Камелия Кънева от Шумен, 7 клас, възпитаничка на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. Второто място е за рисунката на Райна Йорданова, 5 клас, отново от Общинския детски комплекс в Шумен. С трета награда е отличена Никол Аргирова, ученичка в 5 клас, възпитаничка на Арт ателие „Огледало“ във Варна.

Наградата на публиката с 509 гласа печели рисунката на Даяна Василева от Шумен. Тя е ученичка в 5 клас и е възпитаничка на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. Онлайн гласуването във фейсбук продължи до 14.00 часа на 11 декември.

Авторите на отличените творби ще получат ваучери за книги, торбички с лакомства и коледни сувенири, изработени от шуменски деца за коледно-новогодишния базар „И ние можем да помогнем“. Припомняме, че инициативата е на Центъра за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ и детския парламент, а събраните средства ще бъдат дарени на МБАЛ-Шумен.

Победителите ще получат своите отличия от кмета Любомир Христов на 18 декември в зала 203 на общината. Наградите на участниците, които не са от Шумен, ще бъдат изпратени по куриер.

От отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката творби ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.

Подобни

Leave a Comment

ten − 5 =