1 млн. лева за асфалтиране на улици по селата в община Каолиново

С един милион лева ще бъдат асфалтирани улици в населени места в община Каолиново. Част от средствата са отпуснати от Министерския съвет като допълнителен трансфер за общините, а останалите пари са заделени от общинския бюджет, съобщи кметът на Каолиново Нида Ахмедов след приемането на строителната програма от общинския съвет в края на миналата седмица.

„Четири големи улици ще бъдат изцяло преасфалтирани със средства от републиканския бюджет на обща стойност 450 000 лв. Това са ул. „Балчик“ в с. Гусла за 130 000 лева, ул. „Хан Аспарух“  в село Наум за 203 000 лева, ул. „Васил Левски“ в същото населено място за 87 000 лева, и ул. „Балкан“ в село Климент за 30 000 лева“, обясни той.

От общинския бюджет на Каолиново също са заделени средства за цялостна рехабилитация на няколко пътни платна. Това са ул. „Родопи“ в село Климент – 250 000 лева и ул. „Янтра“ в село Пристое – 124 000 лева. От миналогодишната държавна субсидия за инфраструктура са останали 350 000 лева, тъй като обществената поръчка е била обжалвана и след дълга съдебна сага едва сега е станало възможно да се асфалтира ул. „Димчо Дебелянов“ в село Тодор Икономово.

От общинския бюджет са заделени 132 000 лева за реконструкцията на площада зад сградата на общината.

Подобни

Leave a Comment

fifteen − fourteen =