10 от най-красивите плажове в света

С настъпването на лятото, всеки започва да мечтае слънчеви лъчи, морски бриз и кристално чистата вода на някой красив курорт.

Ако сте поработили достатъчно през годината, то може би вие сте от хората, които ще посетят някои от райските кътчета в класацията, но и да не сте – нашите курорти също вършат работа.

Ето и топ 10 на най-красивите плажове в света:

10 – Навагио, Гърция – Навагио е един от най-известните плажове не само в Гърция, но и в целия свят. Разположен в западната част на популярния Йонийски остров, близо до селцето Анафотирия, този вълшебен плаж дълго е наричан от местните Свети Георги.

9 – Малдивиските плажове – Стотиците острови привличат хиляди туристи и гмуркачи. Те са с дълбоки чисти води и богато разнообразие на морската фауна и флора.

8 – Сейшелите – Тук ви очакват коралови рифове,  тропически лагуни, колониална архитектура и екзотична кухня

7 – Бора Бора – Бора-Бора се смята за най-романтичното и райско кътче в света. Притежава толкова красива природа, че посетителите остават без думи, когато го зърнат за първи път.

6 – Скритият плаж в Мексико – На няколко километра от бреговете на Мексико се намира едно райско кътче – скритият плаж на островите Мариета – Скритият плаж.

5 – Пунта Кана – Пунта Кана е една от онези екзотични дестинации, за които започваме да мечтаем в мразовитите зимни дни. Там е горещо не само времето. Гореща е и атмосферата.

4 – Бахамските острови – Бахамските острови имат най-синьото море на света, с водата има неповторим тюркоазено син цвят

3 – Крайбрежието на Амалфи, Италия – Крайбрежието на Амалфи е едно от многото приказни кътчета в Италия, които задължително трябва да се посети.

2 – Занзибар – Занзибар, Танзания – широки плажни ивици, богата фауна и екзотични подправки.

1 – Уайтхевън, Уитсъндей Айлънд, Австралия – Уитсъндей Айлънд е малък и изключително красив архипелаг. Той е едно от най-прелестните и екзотични кътчета в Австралия. Има най-впечатляващите и омагьосващи плажове в света.

Снимки: Интернет 

Подобни

Leave a Comment

ten + eleven =