13 нови кълбовидни акации красят ул. “Васил Друмев” в Шумен

Нови 13 дървета от вида кълбовидна акация засадиха днес работниците от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ на ул. „Васил Друмев“ в Шумен. На зеления остров, който разделя двете улични платна, са оформени 16 групи от цветя и храсти.

Засадени са близо 300 корена от пет вида храсти и 130 коренчета цветен равнец и гаура. Общо 20 са новите дръвчета, които са засадени по улица „Васил Друмев“, с пет повече от тези, които бяха премахнати.

Припомняме,  че в началото на ремонта беше изградена поливна система, която се зарежда с водоноска. Работата ще продължи и утре към ниската част към улица „Марица“.

Предстои теренът да бъде заравнен и затревен.

 

Подобни

One Thought to “13 нови кълбовидни акации красят ул. “Васил Друмев” в Шумен”

  1. Maya Stoycheva

    Да и ще ги оставите да исъхнат, както се случи и с другите дръвчета в ремонтираните части на Шумен, хем ви сложиха и система за капково напояване. Мизерници! Да премахвате здрави дървета на десетки години, които са единстееното украшение на този жалък град, дървета, които в жестоката лятна жега свалят температурите с едно 3-4 градуса на центъра, дървета, които ви пречистват въздука. Срам за кмета и самозваният “ландшафтен архитект”. Липите били алергени, абе я ходете да се гръмнете, смешници такива!

Leave a Comment

one × 4 =