145-години отпразнува читалището в Нови пазар

По повод 145 години читалище в Нови пазар, поети и писатели от Нови пазар гостуваха в библиотека при НЧ „Христо Ботев” – град Нови пазар. На творческата среща присъстваха Димитър Занков, Господин Господинов, Добрин Георгиев, Ганка Костова, Силвия Йорданова и Милена Дочева, както и граждани.

Литературната вечер откри Наталия Неделчева, библиотекар в библиотеката при читалището, която поздрави гостите и благодари на всички за тази среща на духовността, която се проведе в библиотеката. Бяха споменати имената на творци, допринесли много за развитието на духовния живот в Нови пазар, като Върбан Сейков, Захари Странджев, вече покойници.

В читалнята на библиотеката, гостите имаха възможност да разгледат изложбата, предоставена от регионалната библиотека – град Шумен „Българската история в художествено слово и образ”. Експозицията представя знакови личности и събития от историята на Българското възраждане и следосвобожденска България до Съединението от 1885 г. чрез художествени колажи от произведения на българската литература, живопис и иконопис, произведения на художествената миниатюра, на скулптурата, архитектурата и художествената фотография. 

Подобни

Leave a Comment

two + 8 =