17 банди ще разтърсят сцената на „Шумен рок 2018“ през лятото

17 банди от България и чужбина ще се качат на сцената във второто издание на фестивала „Шумен рок“. Мащабното музикално събитие ще се проведе в два дни – 15-16 юни, на паркинга на Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“ до Информационния център. Това съобщиха на пресконференция днес в Пресклуба на БТА организаторите от Сдружение „Рок Общество“.

Българските рок групи са 13 на брой, две са румънскитe, една сръбска и една рок банда от братска Германия. Безспорно, хедлайнер на събитието е немската хеви метъл банда Бонфайър, която е на сцената от 1985 година и има зад гърба си 16 студийни албума. Сърбите от BANDX пък са най-добрата трибют група на великаните от АС/ДС. Те ще забият и свои авторски парчета.

Шуменските групи, които ще излязат на сцената на фестивала са общо четири на брой – Forgot The Tеn, Ignore The Hate, Спри Ма! и The Lefties. „Смятаме, че половината стойностна българска рок музика присъства на плаката на „Шумен рок 2018“. Постарали сме се озвучаването да е на ниво, дори смея да твърдя, че подобен звук в Шумен не е чуван преди“, заяви Димитър Димитров, председател на „Рок Общество“.

В мрежата на ТикетПро вече могат да бъдат закупени първите 500 билета на промоционална цена от 25 лева. След изчерпването им рок-маниаците трябва да се бръкнат с 30 лева, за да станат част от мащабното събитие. „Шумен рок 2018“ се организира с мощната подкрепа на Общината, както и благодарение финансовата помощ на много частни фирми.

Припомняме, че на първото издание на рок феста в Шумен, в рамките на два дни забиха 14 групи, а посетителите бяха над 3000!

Подобни

Leave a Comment

3 × five =