2 години без футболната легенда Трифон Иванов

Днес се навършват две години от кончината на футболната легенда Трифон Иванов. На този ден Железният защитник си отиде от този свят на 50 годишна възраст. Трифон Иванов е Футболист №1 на страната за 1996 година, 3-кратен шампион на България с ЦСКА, а през 1996 година става шампион на Австрия с Рапид (Виена). За националния отбор на България има 77 мача и 6 гола, бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година.

Незабравим ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион “Васил Левски” на 10 септември 1997 година, с който България се класира за Мондиал 1998.

Трифон Иванов е роден в село Горна Липница, Великотърновско на 27 юли 1965 година. Дни след като футболистът отбелязва с голямо празненство 50-ия си рожден ден през 2015 г., получава миокарден инфаркт.

Установява се, че има исхемична болест на сърцето и му е направена операция, като му е поставен стент. Лекарите не скриват, че има сериозна опасност за живота му. Препоръчват пълна промяна на начина му на живот, като му назначават и постоянно лечение.

Иванов спира тютюнопушенето, но въпреки това умира месеци по-късно, на 13 февруари 2016 г., в дома на приятелката си в село Самоводене от масивен инфаркт.

Снимка: thescore.com

Подобни

Leave a Comment

sixteen − 2 =