2 години лишаване от свобода за шуменски рецидивист

23 – годишният опасен рецидивист Янаки А. от гр.Шумен ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален „строг“ режим.

До това  наказание се стигна, след като подсъдимият призна вината си и по трите повдигнати от Районната прокуратура в Шумен обвинения /за причинена на Павел Г., в условията на опасен рецидив, средна телесна повреда по хулигански подбуди; за причинена по хулигански подбуди лека телесна повреда на повече от едно лице – Цоню И. и Кирил В.; за хулиганство, което се отличава с изключителна дързост и представлява опасен рецидив/ и прие да сключи споразумение.

Обвиненията бяха повдигнати, след като подсъдимият осъществи престъпленията на 12.04.2017г. в центъра на гр.Шумен. Криминално проявеният младеж се приближил до бармана на шуменско заведение, който в този момент разтоварвал стока със свои колеги. Предизвикал вербален конфликт, стигнало се до физическо стълкновение, в разгара на което, деецът извадил нож. Нанесъл порезна рана в областта на подбедрицата на 38 годишния барман – П.Г. След това побягнал в посока към Старата поликлиника. Вече на няколкостотин метра от мястото на заведението, пред което намушкал пострадалия, вървейки по улиците, рецидивистът започнал да псува, да отправя обиди към Апостола на свободата Васил Левски, както и нанесъл юмручни удари на двама случайни минувачи. Деянията му били преустановени със задържането му от органите на реда.

Одобреното от Шуменския районен съд споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.

Подобни

Leave a Comment

9 + five =