200 години от рождението на своя патрон отбелязва през тази седмица СУ „Сава Доброплодни“

200 години от рождението на своя патрон отбелязва през тази седмица СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен. Проявите, посветени на патронния празник, стартираха още на 26 ноември, когато най-малките ученици получиха своето посвещение в доброплодство. За новоприетите петокласници вълнуващото приемане в редиците на най-голямата училищна общност в Шумен бе в платформата Teams.

С виртуално откриване на подредената в училищната галерия изложба от рисунки и снимки „Училището през моя обектив“ започна наситения със събития понеделник (30 ноември). „Един споделен свят“ е заглавието, което учениците от Vб клас и тяхната класна ръководителка Любов Кула избраха, за да разкрият усета си към красивото чрез представянето на своите картини в артпространството на третия етаж.

Денят продължи с нетрадиционно осъществената традиционна викторина между седмите класове. „Нашият начин да вплетем в едно конкурентния дух и почитта към Сава Доброплодни“ бе надсловът на интерактивната онлайн игра, в която учениците заявиха познаването на живота и уважението си към делото на будителя.

В деня на патронния празник – 3 декември, ученици от VІІІа клас ще поднесат цветя пред паметната плоча на Сава Доброплодни до НЧ „Добри Войников“.

Кулминацията на събитията тази година ще бъде в тържествения час на класа с премиерното представяне на филма „Пътят на Доброто“ – творение на училищния екип, осъществяващо връзката между минало, настояще и бъдеще, защото СУ „Сава Доброплодни“ е училище с минало, богато на спомени; училище с настояще, изпълнено с предизвикателства; училище, в което израства бъдещето.

 

Подобни

Leave a Comment

3 − 2 =