3 годишно дете от Шумен почина дни след настаняването му в приемно семейство

3 годишният син на Шукри Захариев от Шумен е изведен от дома си и настанен в приемно семейство. Дни след това – почива. По случая тече разследване, а бащата иска да научи истината за смъртта на малкия Лютви.

Шукри разбира за смъртта на 3-годишния си син от телефонно обаждане.

„Звъни ми телефона. От социалните ми се обаждат. Казват, че имат много лоша новина. Дойдоха от полицията и ми съобщиха, че Лютфи е починал”, разказва Шукри пред Нова тв.

8 дни преди това – 3-годишният му син Лютфи е изведен от дома им, за да бъде настанен в приемно семейство. Причината – проверка, предизвикана от желанието на бащата да получи пълно попечителство върху детето, тъй като майката живее в Германия.

Шукри има роднини, но въпреки това – детето е насочено към приемно семейство в Търговищко. 3-годишният Лютфи страда от бъбречна недостатъчност и постоянно се нуждае от редовен прием на лекарства. Пропускането му може да бъде фатален.

Според проверката на разследващите – лекарствата за хроничното заболяване са давани редовно. Прокуратурата в Търговище е образувала досъдебно производство за смърт по непредпазливост. Дирекция Социално подпомагане също извършва вътрешна проверка.

Подобни

Leave a Comment

four × 5 =