31 екипажа до момента са заявили участие в 48 рали “Стари столици” в Шумен

До момента 31 екипажа са заявили уастие в рали “Стари столици” в Шумен. Това оповести днес на брифинг директорът на ралито Савко Панайотов. Атрактивното състезание ще се проведе на седми и осми октомври. Ралито включва девет скоростни етапа, от които осем са на Шуменското плато.

Въпреки че срокът за регистрация е изтекъл, могат да се подават заявки за участие, но след заплащане на санкция, уточниха организаторите.

Новото в състезанието тази година е, че пилотите ще карат 500 метра в гората около Ловната хижа. Това е направено по предложение на заместник директора на ралито Димитър Георгиев, ако идеята се окаже сполучлива, следващата година горското трасе ще се удължи.

Общата дължина на рали “Стари столици” тази година е 207 километра. От тях над 81 километра са скоростни етапи.

Първият ден екипажите ще се състезават по четири отсечки – „Ардашес”, „Новосел 1“, „Новосел 2“ и площад „България“. Вторият ден  пилотите ще преминат през: СЕ „Пивовара 1“, СЕ „Лозево 1“, СЕ „Пивовара 2“, СЕ „Лозево 2“ и СЕ „Валерий Великов“.

С най-мощните автомобили са Георги Василев с Митцубиши Лансер Ево 9, Николай Златков със Субару, Тихомир Стратиев, Григор Георгиев и Даниел Попов и тримата с Пежо 208 R2. Те са поставени в група “Е”. “Борбата за призовите места в ралито най-вероятно ще се води между тези пилоти”, прогнозра Савко Панайотов.

Над 60 полиции и охранители ще се грижат за безопасното протичане на състезанието, а 40 съдии ще следят за реда по трасетата. За организацията ще помагат и 25 доброволци.

Официалното откриване на 48 издание на рали “Стари столици” ще бъде в 12.30 часа пред сградата на Община Шумен. Първият автомобил ще стартира в 13 часа. От 14.30 часа в неделя е награждаването на победитлите. Традиционно церемонията се провежда пред сградата на кметството, където ще бъдат връчени 52 купи и 30 бутилки шампанско за най-добрите екипажи.

Рали “Стари стари столици” се организира от Община Шумен, СБА-Шумен, АСК „Стари столици“ и спонсори.

 

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

fifteen + 3 =