3459 нарушения по пътищата на област Шумен и то само за месец юли

3459 са констатираните от полицейските служители през месец юли нарушения на територията на ОДМВР – Шумен.  Най-много са нарушенията за скоростта- 1079. За неправилно спиране или паркиране са санкционирани 492 водачи, на 28 от тях са съставени актове, на 464 са наложени глоби с фиш. 214 от проверените през юли водачи не са ползвали обезопасителни колани или каски, за което са били санкционирани.  Това съобщават от Областна дирекция на МВР- Шумен. Толкова са били и с нередовни пътни документи.

103 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство. Само през месец юли в Шуменско са засечени да шофират 98 неправоспособни водачи.  В 84 случая са установени водачи, които управляват превозни средства без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.  101 са санкционирани за неспазване на предимство, знаци и сигнали. През юли са съставени 4 акта на водачи, които са отнели предимство на пешеходец и 10 за неспазено предимство на червен сигнал. През седмия месец на годината са установени 28 водачи, които са шофирали в нетрезво състояние.

След солидна почерпка с алкохол и промили над  1, 2 са  засечени 13 водачи. 15 са шофирали след употреба на алкохол с концентрация под 1, 2 промила. 27 водачи са били забелязани от полицейските служители да шофират и да говорят по телефона  без да ползват  хендс фри устройство . Съставени са им актове за установени административни нарушения. През юли са санкционирани 37 пешеходци, които са пресичали на непозволени места. За нарушенията са съставени 36 фиша, съставен е и един акт.  През месеца са спрени  от движение 194 моторни превозни средства за техническа неизправност, без регистрационни табели и без „Гражданска отговорност“.

955 са съставените глоби с фиш на водачи, превишили скоростта с до 31 км/ час над позволената. 93 подлежат на санкция за управление на моторно превозно средство със скорост между 31 и 41 км/ час над допустимата. 20 водачи са установени да шофират със скорост между 41 и 50 км/ час над разрешената. 11 са нарушителите, които са установени да управляват моторни превозни средства със над 50 км/ час над максимално позволената.

Със 152 км/ час при максимално разрешена 60 км/ час е засечен водач на лек автомобил БМВ с латвийска регистрация.  Водачът „прелетял“ покрай стационарна камера край 7- ми километър край Шумен на 21 юли в 20:37 часа. Глобата, която ще му бъде наложена е в размер на 950 лева. Втори  в класацията за неразумно и бързо шофиране допълва водач на лек автомобил Опел „Омега“ с русенска регистрация. Той  бил „заловен“ да преминава със 151 км/ час  покрай стационарна камера при максимално разрешени 60 км/ час на същото място  на 16 юли в 19:08 часа. Глобата му е в размер на 950 лева.  Трети в серията „бързи и безотговорни“  шофьори допълва  водач на лек автомобил БМВ, който рано сутринта на 30 юли бързал да премине през Шумен. Стационарната камера край 7-ми километър отчела 87-километровото му превишение на скоростта, на място където  максимално разрешената скорост за преминаване е 60 км/ час. За „прелитането“ със  147 км/ час на водача на  БМВ с румънска регистрация ще бъде наложена глоба в размер на 900 лв.

Подобни

Leave a Comment

one × 1 =