6 пожара за 24 часа гасиха пожарникарите от Шумен

През последните 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на шест сигнала за произшествия. В 11:52 часа вчера е получено съобщение за пожар в избено помещение на ул. “Шейново“ в Шумен. На място бил пратен екип, който заварил да гори топлоизолация на ВиК инсталация, която била в контакт с ел. инсталация с нарушена изолация. Пламъците са погасени с прахов пожарогасител. Пожарът е без нанесени материални загуби.

В 13:52 часа е приет сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие между селата Ясенково и Борци. На място освен екип на пътна полиция е насочен и спасителен екип на РСПБЗН- Шумен. След пристигане на място станало ясно, че 19-годишен водач на лек автомобил Сеат „Кордоба“ е самокатастрофирал. Водачът не е пострадал.

Погасен е пожар в сухи треви в землището на село Марково в малко след 18:30 часа снощи. Пожарогасенето е било на площ от около 90 000 кв.м., за ликвидиране на огъня са полазвани 3 т. вода. Не са допуснати материални загуби.

В 16:06 часа е получен сигнал за пожар, който възникнал в лек автомобил „Ровър“ срещу бензиностанция във Велики Преслав. На място пристигнал екип, който погасил пожара с помощта на 1 тон вода и 10 л. пяна. Унищожени в пламъците са предната част на автомобила, ел. инсталация и акумулатор. Причина за пожара- късо съединение.

В 17:51 часа е получено съобщение за пожар в землището на село Марково. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН- Нови пазар. При пристигане огнеборците установили, че пожарът се развивал в две посоки. От едната страна са били първите къщи в селото, а от другата- земеделска нива засята със слънчоглед. Помощ в гасенето е оказал екип от Шумен. Пожарът е ликвидиран с помощта на 7 т. вода. Благодарение на бързата намеса на екипите пламъците са локализирани бързо и е предотвратено разпространението им. Небрежност при боравене с огън на открито е причина за пожара.

Подобни

Leave a Comment

11 − 2 =