74-годишен мъж загина при катастрофа на АМ “Хемус“ тази сутрин

Възрастен мъж загина при пътен инцидент тази сутрин на АМ “Хемус“ в посока към гр. Варна. Това информира Областна дирекция на МВР – Шумен. Сигналът за катастрофата бил получен в 07:19 часа.

Към мястото са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Произшествието е възникнало на около 5 км след етапната връзка от Шумен в посока Варна по магистралата.

Водач на товарен автомобил Дачия „Докер“ със софийска регистрация застигнал движещия се пред него лек автомобил Форд „Фиеста“ с шуменска регистрация, и го ударил. В резултат на удара Фордът се е завъртял и се е преобърнал в крайпътната канавка.

Водачът, 74-годишен мъж, е загинал. 72-годишната му съпруга, която се е возила на предната дясна седалка е откарана за преглед в МБАЛ- Шумен. Установена е лицева травма. Настанена е в Хирургично отделение на шуменската болница, без опасност за живота.

Водачът на дачията също е откаран за преглед в МБАЛ. Освободен е след като бил прегледан. К.К./27г./ е правоспособен, тестван бил за алкохол. Наличие не е установено.

Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

 

Подобни

Leave a Comment

3 × 5 =