8 писатели акостират в Шумен с културните празници „Албена”

Национални културни празници „Албена” гостуват в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен на 17-ти септември от 18:00 часа.

Събитието ще даде възможност на шуменци да се срещнат с чл.-кор. Васил Проданов, който ще представи книгите си „Системни цикли и бъдещето на историята: накъде върви историята” и „Теория на българския преход”.

Стоян Райчевски е автор на „Бежанство и преселвания на добруджанските и таврийските българи. 1913-1944”, „Календар и обредност в Странджа и Източна Тракия” и „Момчил войвода”.

Панко Анчев пък ще представи „Българският ум. Непрочетеният Димитър Талев” и „Българският ум. Теория и история”, а Юрий Борисов гостува с книгите „Школата на сферата” и „Молба за рая”.

Писателят Иван Гранитски идва за да запознае шуменската общественост със „Зазоряване”, „Стрелата на времето” и „Образ и метафора”, а Валентина Радинска с „Защото е студено” и „Употреба на свободата”.

Небеизвестният Любомир Халачев ще ни запознае с „Спомен за лисицата” и „Духът и битът на българина. 1850-1950” , а  с проф. Иван Маразов представя „Мистериите на кабирите в Тракия” и „Амазонките”.

Национални културни празници „Албена” се провеждат по инициатива на издателство „Захарий Стоянов”.

Подобни

Leave a Comment

4 × 5 =