COVID-кабинет ще заработи в ДКЦ 1 в Шумен

Кабинет за пациенти със съмнения за COVID-19  ще започне работа в Новата поликлиника (ДКЦ 1) през следващата седмица, това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Очаква се приемът на пациенти да започне от 25 ноември, сряда, с работно време от 8.00 до 16.00 часа всеки делничен ден.

В момента се подготвя график на дежурствата, в който ще бъде включен целият екип на ДКЦ-лекари, медицински сестри и лаборанти, като целта е да се помогне за по-бързото диагностициране на пациентите със симптоми на коронавирусна инфекция и максимално да се улеснят гражданите и да им се спести разхождането по различни кабинети.

COVID-зоната ще бъде обособена в северната част на сградата, на мястото на бившата Детска консултация и бившата Неотложна помощ.

Помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед, още един кабинет и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания. Прегледът, закупуването на антигенните тестове и изследването с тях ще се извършват със собствени средства на общинското дружество до сключване на договор между ДКЦ 1 и НЗОК.

Подобни

Leave a Comment

2 × 3 =