Facebook изпробва нов бутон – за отрицателен вот

Facebook изпробва нов бутон, който изразява неодобрение и отрицателен вот – “downvote”. Той е бил достъпен за едва 5% от потребителите на социалната мрежа в САЩ, които ползват операционната система Android, пише Nova.

От компанията потвърдиха пред Business Insider, че експериментират с функцията. Бутонът ще помогне в преценката дали коментарите под публични публикации са неподходящи.

Въпреки първоначалните предположения на потребителите на Twitter, че новият бутон функционира като „не харесвам”, от Facebook обясниха, че негативният вот няма да влияе върху това как се показва публикацията. От компанията добавиха, че засега нямат планове тестът да се вижда от повече хора.

„Ние не изпробваме бутон „неодобрение”. Ние създаваме функция, чрез която хората да ни дадат отзиви за коментарите под публични публикации”, коментират говорители на социалната мрежа.

Още през 2015 година от Facebook признаха – потребителите се оплакват, че им е дадена единствено опцията “харесвам” под коментар. Създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг още тогава анонсира, че компанията работи върху бутон „не одобрявам”.

Подобни

Leave a Comment

2 × 5 =