Facebook ограничава новините със заглавия от типа „ШОК“ и „Скандал“

Facebook поде конкретни мерки за подобрение на медийното съдържание на платформата си в България. Компанията информира, че променя алгоритмите си по такъв начин, че да ограничи „нечистоплътните“ заглавия от типа „ШОК..“ и „СКАНДАЛ..“ и да стимулира достъпа до по-качествени и етични медии, пише economic.bg.

Facebook имплементира ново решение за осигуряване на по-автентично съдържание в потока от новини (News Feed) на потребителите в България. Платформата ще класира публикациите с най-голяма важност за всеки потребител индивидуално, на базата на предишни активности, и по този начин ще подрежда информацията в News Feed. Целта на промяната е да ограничи спама и подвеждащите публикации и да предостави по-автентично съдържание на потребителите.

Подобрението на алгоритмите ще доведе до по-рядкото показване на така наречените кликбейт постове („примамка за клик“), които целят да генерират приходи от онлайн реклами чрез събиране на голям брой кликове. Подобни публикации обикновено съдържат линк, залагат на ниско качество на съдържанието и на сензационни заглавия, които манипулират потребителите, от типа на „СКАНДАЛ!!!…“ или „Когато видях ТОВА… бях ШОКИРАН“.

Същото се отнася и за спам публикациите, които приканват потребителите да харесат, коментират или споделят, с цел да отчетат по-голяма ангажираност и да достигнат до по-широка аудитория.

Снимка: iMore.com

Подобни

Leave a Comment

14 − eleven =